Kolme tapaa lopettaa jalkakipu

, jos jalkasi sattuu joka aamu päivän ensimmäisellä askeleella tai pitkän aikavälin ensimmäinen maili on hullu silti turhauttavaa) kunto, joka uhkaa sivuuttaa miljoonia päivittäisiä kävelijöitä ja urheilijoita vuosittain.

Plantaarinen Englannin Jalkapallomaajoukkue Paita fasciitis esiintyy, kun kantapääsi yhdistävä kudoskaista varpaisiin tulee tulehtuneita. Kipu on tyypillisesti terävää ja puukotusta, ja se voi vähentyä, kun liikut koko päivän ajan – mutta se tulee takaisin lepojaksojen jälkeen.

Tila on yleisin kroonisen kantapääkipuun syy, ja 11–15 prosenttia ortopedisista jalkavalituksista johtuu plantaarisesta fasciitista. Orlando Healthin jalka- ja nilkkakirurgi Robert Duggan, DPM, sanoo voivansa diagnosoida asiasta 10 henkilöä päivässä. “Näemme valituksia etäisyysjuoksijoiden keskuudessa, urheilijoilla, jotka tekevät kukkulan töitä, ne, jotka ovat tehneet voimakkuutta tai askeleita muutoksia, kuten harjoittelu askeleilla”, hän sanoo.

Tiedät tyypillisesti, että sinulla on plantaarinen fasciitis, koska kipusi kehittyy jalan pohjalle “, missä kudosankkurit ankkuroivat kantapään sisäpuolelle”, Duggan sanoo. Jos et voi kantaa mitään painoa, olet urheilija, joka haluaa palata ihanteelliseen harjoitteluun tai koet arkuutta luun yli, saat sen katsomaan sitä lääkärin toimesta. Muuten saatat pystyä kunnostamaan tämän yhteisen tilan itse. Näin se tehdään.

Tulehduksen vastaiset, jää ja venytys jalkakipuihin

Ensimmäisissä vihjeissä potentiaalisesta plantaarisesta fasciitista Duggan sanoo, että sinulla on rajoitettu ikkuna nopeaan paranemiseen. Voit UNAM Pumas Paita ottaa anti-inflammatorioita, kuten Motrinia, kivun auttamiseksi. Voit myös kokeilla terapiapalloa jalan rullaamiseksi tai jäädytetyn vesipullon jäätämiseksi kantapääsi ja venyttää vasikan lihaksia. “Joskus vasikan kireys luo tai edistää kantapään kipua”, Duggan sanoo. “Aloita tällä harjoituksella, joka ei ole aluksi painottava.”

Tunnista jalkakivun lähde

Jos kyseessä on uusi asia, katso uusia muutoksia kunto -rutiiniin. Jos yrität lisätä askeltavoitettasi tai parantaa mailia aikaa, saatat joutua lomauttamaan hetkeksi. Jos olet lisännyt hyppyjä hoitoon, sinun on leikattava ne, kunnes kipu lakkaa. Brighton & Hove Albion FC Paita Jos vain vaihtoi kenkiä, ne eivät ehkä tue tarpeeksi jalkaa varten. “Vaihtaminen intensiteetti on usein plantaarisen fasciitin avustaja”, Duggan sanoo. “Jos siirryt elliptisen käytöstä talvella ja maatyöhön kevään aikana, jalkasi ei välttämättä käytetä hallitsemattomiin, epätasaisiin liikkeisiin.” Varmista, että muutokset ovat asteittaisia ja rakenna voimakkuus.

Katso lääkäri jalkakipuistasi

Jos olet käynyt jalkakipujen mahdollisissa lähteissä sekä lepäsi, jäätä ja ottanut tulehduskipulääkkeitä useita päiviä, kannattaa ehkä nähdä lääkäri. (Urheilijat ja päivittäiset harjoittajat, jotka eivät halua odottaa palata takaisin rutiiniin . Duggan sanoo, että plantaarisen fasciitin torjumiseksi on lyhyt aika, ennen kuin se muuttuu ”akuutista krooniseksi ja rappeuttaviksi”, minkä vuoksi asiakirjan mukaan on älykästä, jos kipu ei parane nopeasti.

Dugganin mukaan hyvä uutinen on, että plantaarisen fasciitin on paranettava ihanteellisilla muutoksilla ja hoidoilla. “Vain pieni joukko ihmisiä ei parane kokonaan”, hän sanoo. Jos kipusi jatkuu kantapään tulehduksen jälkeen, että se on korjattava, eikä se ole 50 prosenttia parempi noin kahdessa viikossa, voi olla taustalla oleva tila, joka vaatii lisäksi arviointia. “Se voi olla tarsaalitunneli tai ahdistuksen murtuma jalkalle”, Duggan sanoo. “Siksi on tärkeää selvittää mukana olevat kudokset, jotta voimme hoitaa sinua tehokkaasti.”

Jos kipu jatkuu tai olet epävarma, katso asiakirja ja kysy paljon enemmän kysymyksiä.

Nämä tiedot on tarkoitettu vain koulutustarkoituksiin, eikä sitä ole tarkoitettu lääketieteellisen diagnoosin tai hoidon korvaamiseksi. Et saa käyttää näitä tietoja terveysongelman tai sairauden diagnosoimiseen tai hoitamiseen. Tarkista aina lääkäriltäsi ennen ruokavalion vaihtamista, nukkumistottumuksesi muuttamista, lisäravinteiden ottamista tai uuden kunto -rutiinin aloittamista.

Jenna koivu

Jenna Birch on terveys- ja elämäntapatoimittaja. Hän on kirjoittanut muun muassa verkko- ja painotuotteita, kuten Cosmopolitan, O, Psychology Today, Itse, naisten terveys ja miesten terveys. Hän on Yahoon parisuhdekumisti ja kirjoittaja The Love Gap (tammikuu 2018, Grand Central Life & Style), joka on tieteellistä opasta nykyaikaisia naisia, jotka navigoivat nykypäivän monimutkaisessa treffimaisemassa. Michiganin yliopiston alumni, Jenna asuu edelleen Ann Arborissa, MI.

comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *