Kofeiini, ei pseudoefedriini, tekee triatleeteista nopeammin

kofeiinia ei näy Doping -luettelossa, toisaalta pseudoefedriini. Kestävyysurheilijat, jotka uskovat, että laiton pseudo-esfedriini parantaa heidän suorituskykyään paljon paremmin kuin laillinen kahvi tekevät valtavan virheen, Länsi-Australian yliopiston valtion urheilutieteilijät maailmanlaajuisessa Sport Nutrition -lehdessä ja liikunnan aineenvaihdunnassa. Tutkijat tarkistivat molemmat aineet 10 hyvin koulutetusta urospyöräilijästä ja triatletteista.

Kofeiinia ei toisaalta esillä dopingluettelossa, pseudoefedriini, toisaalta. Kestävyysurheilijat, jotka uskovat, että laiton pseudo-esfedriini parantaa heidän suorituskykyään paljon paremmin kuin laillinen kahvi tekevät valtavan virheen, Länsi-Australian yliopiston valtion urheilutieteilijät maailmanlaajuisessa Sport Nutrition -lehdessä ja liikunnan aineenvaihdunnassa. Tutkijat tarkistivat molemmat aineet 10 hyvin koulutetusta urospyöräilijästä ja triatletteista.

Kofeiinia ei toisaalta esillä dopingluettelossa, pseudoefedriini, toisaalta. Kestävyysurheilijat, jotka uskovat, että laiton pseudo-esfedriini parantaa heidän suorituskykyään paljon paremmin kuin laillinen kofeiini tekevät valtavan virheen, Länsi-Australian yliopiston valtion urheilutieteilijät maailmanlaajuisessa Sport Nutrition -lehdessä ja liikunnan aineenvaihdunnassa. Tutkijat tarkistivat molemmat aineet 10 hyvin koulutetusta urospyöräilijästä ja triatletteista.

Useat tutkimukset ovat äskettäin julkaissut epäsuotuisia tuloksia pseudoefedriinistä. Muutama viikko sitten säveltämme vielä yhdestä ihmisen tutkimustutkimuksesta, joka osoitti, että pseudoefedriinillä ei ollut vaikutusta doping -aineena. Tätä tutkimusta tapahtui myös Australiassa. Yksi teoria on, että pseudoefedriinin verisuonia koskeva vaikutus peruuttaa sen stimuloivan vaikutuksen.

Kolmessa erilaisessa tapahtumassa tutkijat tarjosivat aiheet: lumelääke, 200 mg kofeiini tai 180 mg pseudoefedriini. Tarkemmin sanottuna: Kaverille annettiin annos 2,5 mg kofeiinia tai 2,3 mg pseudoefedriiniä / kg kehon painoa.

Kaikki koehenkilöt käyttivät myös kofeiinia päivittäin kahvi-, tee- tai energiajuomien tyypissä. Tutkijat pyysivät kaveria lopettamaan tämän tekemisen 48 tuntia ennen kokeilun alkamista.

Tunnin kuluttua nauttimisesta kaverin oli tehtävä ajoitettu 40 km: n matka ergometrillä.

Tutkijat havaitsivat, että aiheille pseudoefedriinin tarjoaminen ei ollut mitään suorituskyvyn parantavaa vaikutusta. Heidän voimansa [toisin sanoen heidän nopeudensa] SL Benfica Paita ei myöskään vauhdittanut pseudoefedriiniä. Tämä tapahtui kofeiinin nauttimisen jälkeen, vaikka vaikutus ei ollut tilastollisesti merkitsevä.

Pseudoefedriini ei minimoinut aikaa, jota kaveri tarvitsi 40 km: n ajomatkan yhteensä. Kofeiini minimoi ajan, mutta kun taas vaikutus ei jälleen ollut tilastollisesti merkitsevää

“Nämä tulokset osoittavat suotuisasti, että laillisen stimulantin kofeiinin vaikutukset ovat todennäköisesti paljon parempia kuin kielletyn yhdistetyn pseudoefedriinin”, tutkijat päättävät. “Näin ollen urheilijoiden pseudoefedriinin väärinkäytön haitallinen löytäminen ei ehkä ole aiheutunut suorituskyvystä, joka saa minkäänlaisia paljon parempia kuin laillisten keinojen avulla saavutettavissa.”

Kofeiinin vertailu pseudoefedriiniin pyöräilyn aikataulujen suorituskyvyn suhteen.
Spence AL, Sim M, Landers G, Peeling P.

Abstrakti

Sekä kofeiinin (CAF) että pseudoefedriinin (PSE) ehdotetaan olevan keskeisiä ahdistuneita järjestelmän stimulantteja. Kilpailun aikana CAF on kuitenkin sallittu aine, kun taas PSE on kielletty yhdiste virtsatasoilla> 150? G · ml (-1). Seurauksena on, että tämän tutkimuksen tarkoituksena oli verrata CAF: n ja PSE: n vaikutuksia PSE: n hyödyntämiseen pyöräilyajan kokeilu (TT) -suorituskykyyn tarkistaakseen, oliko laillinen stimulantti minkäänlaista vähemmän ergogeenistä kuin kielletty aine. Täällä osallistumista varten rekrytoitiin 10 hyvin koulutettua miespyöräilijää tai triatlettiä. Kaikkia urheilijoita tarvittiin menemään laboratorioon neljällä erillisellä kerralla – mukaan lukien tutustumiskoe sekä kolme kokeellista tutkimusta, jotka tarvitsivat osallistujia yhteensä 40 km: n simuloidun 40 km: n (1 200 kJ) LOSC Lille Paita pyöräilyyn joko 200 mg CAF: n, 180: n, 180: n nielemisen jälkeen, 180 Mg PSE tai nonutritiivinen lumelääke (PLA). Tulokset osoittivat, että kulunut kokonaisaika ja kunkin TT: n aikana syntynyt teho eivät olleet olennaisesti erilaisia (p> 0,05) tutkimusten välillä huolimatta 1,3% nopeammasta yleisestä ajasta (~ 57 s) CAF -kulutuksen jälkeen. Mielenkiintoista on, että TT: n toisen puoliajan kokonaismäärä oli huomattavasti nopeampi (p <0,05) CAF: ssä verrattuna PSE: hen (99 s), ja suuruuspohjaiset päätelmät viittaavat CAF: n 91%: n edulliseen vaikutukseen toisen puoliajan aikana toisen puoliajan aikana Tt. Tämä tutkimus vahvistaa lisäksi CAF: n ergogeeniset hyödyt TT-suorituskyvyn aikana, samoin kuin ehdottaa Ecuadorin Jalkapallomaajoukkue Paita lisäksi, että tällä laillisella keskushermostolla on paljon parempi vaikutus kuin suprapeuttinen PSE-annos.

PMID: 23578950 [PubMed – prosessissa]

Lähde:

comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *