Tuo lisää pelaamista elämääsi

aikuisena voi olla niin vakavaa. Siellä on työtä, joka ei lopu koskaan, laskut, taloja tai asuntoja ylläpitääkseen ja usein lapsia huolehtimaan. Rullujen luistelu, Legosin rakentaminen tai yksinkertaisesti ympäröivä goofing ei välttämättä ole etusijalla. Mutta lisäämällä enemmän pelaamista elämääsi – se voi Portugalin Jalkapallomaajoukkue Paita kuitenkin näyttää – voi auttaa torjumaan stressiä ja jopa tehdä sinusta luovamman ja tuottavamman.

Leisure Sciences -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkijat löysivät korkeakouluopiskelijoita, jotka saivat korkeamman kyselylomakkeen, jolla oli leikkisyyttä, kokenut alhaisempaa havaittua stressiä. He käyttivät myös useammin adaptiivisia selviytymisstrategioita, joihin heillä on stressit, jotka ovat päinvastaisia sen sijaan, että vältetään niitä. (Ja monet meistä tietävät ensi käden, että asioiden välttäminen voi usein vain pahentaa tilannetta.)

“Pelata ja olla leikkisä helpottaa positiivisten tunteiden kokemusta”, selittää PhD, PhD, Martin-Luther University Hlle-Wessuntabergin psykologi Saksassa. Hän määrittelee leikkisyyden yksilöllisiksi eroiksi, jotka “sallivat ihmisten kehittää tai muuttaa päivittäisiä tilanteita tavalla siten, että he kokevat heidät viihdyttävinä ja/tai älyllisesti stimuloivina ja/tai henkilökohtaisesti mielenkiintoisina”. Hän lisää: ”Tämän ulottuvuuden huippuluokan ihmiset etsivät ja luovat tilanteita, joissa he voivat olla vuorovaikutuksessa leikkisästi muiden kanssa – esimerkiksi leikkisä kiusanteko ja jaetut leikkitoiminnot – ja he kykenevät käyttämään leikkisyyttään jopa vaikeissa tilanteissa jännityksen ratkaisemiseksi , kuten sosiaalisessa vuorovaikutuksessa tai työtyyppisissä asetuksissa. ”

Proyer on todennut, että leikkisyydellä on myös potentiaalia auttaa meitä näkemään lisää keinoja ongelmien ratkaisemiseksi, mikä puolestaan täytetään taito- ja resurssien työkalupakki. Lisäksi “leikkisät toimet, joihin liittyy yksi tai useampi muut ihmiset, auttavat meitä hallitsemaan sosiaalisia suhteita ja voivat puolestaan auttaa rakentamaan pitkäaikaisia suhteita ja edistämään verkostojen kehitystä sosiaaliseen tukeen”, hän sanoo.

Jos stressin siirtäminen ei ole tarpeeksi syytä leikkikertoimen lisäämiseen, muut tutkimukset havaitsivat, että kun työryhmät osallistuivat improvisaatiokoulutukseen, he eivät vain tulleet leikkisempiin, heistä tuli myös luovampia verrattuna työntekijöihin, jotka eivät saaneet mitään koulutus. Ja se voi auttaa sinua edistämään uransa viisaasti, koska luovuus liittyy luontaiseen motivaatioon, joka on sisäinen pyrkimys tehdä jotain (sen sijaan, että tekisimme sitä ulkoisista syistä, kuten muiden paine).

Mutta sinun ei tarvitse ilmoittautua paikallisen stand-up-ryhmän kanssa kokeaksesi leikkisän monia etuja. Elokuussa julkaistussa tutkimuksessa Proyer löysi muita tapoja, joilla aikuiset voivat oppia olemaan leikkisempiä.

Hän jakoi 533 aikuista neljään ryhmään. Viikon ajan kukin yritti erilaista leikkisyyden interventiota 15 minuutin ajan ennen nukkumaanmenoa:

Ensimmäinen nauhoitti kolme leikkistä asiaa, jotka tapahtui sinä päivänä. He huomauttivat kuka oli mukana ja miltä he tunsivat noina aikoina. Ehkä yllättyit kumppanisi flirttailevalla tekstillä työn aikana tai liittyi satunnaisesti noutojalkapallopeliin minuutin ajan juoksun aikana.

Toinen kirjoitti kuinka he käyttivät leikkisyyttä uusilla tavoilla päivän aikana. Esimerkiksi, kiusasitko leikkisästi työtoveria, kun olet yleensä erittäin liikemiehen kaltainen toimistossa? Tai ehkä jaoit elävästi tarinan eksentrisestä setästäsi, jäljittelemällä hänen äänensä ja villien käden eleitä. Tämä ryhmä myös kirjoitti Palmeiras Paita kuka oli mukana ja miltä he tunsivat.

Kolmas ryhmä heijastui leikkisistä kokemuksista, joita heillä oli päivän aikana, mikä laski tämän määrän. Nämä kokemukset voivat olla jokin jo mainituista tai muista. “Mikä on leikkisä yhdelle henkilölle, ei välttämättä ole leikkisä toiselle henkilölle”, Proyer toteaa.

Viimeinen ryhmä oli lumelääkeryhmä. He kirjoittivat varhaislapsuuden muistoista.

Tutkittuaan osallistujien leikkisyyttä, leikkisyyden, hyvinvoinnin ja masennuksen puolia ennen ja jälkeen viikon mittaisen intervention sekä kaksi, neljä ja 12 viikkoa myöhemmin tutkijat havaitsivat, että toinen strategia-leikkisyyden käyttäminen Uusi tapa – ilmeinen vaikutus.

“Tässä strategiassa yhdistyvät erilaiset muodot”, Proyer selittää. ”Kognitiivinen tai Club Tijuana Paita ajatella mitä tehdä; käyttäytyminen tai sen tekeminen; ja afektiivinen tai tunteet kokevat leikkisyyttä uudella tavalla. Tämä yhdistelmä voi tehdä siitä erityisen kiinnostavan. ” Kokeile sitä, “mieti, kuinka yleensä ilmaista leikkisyyttä jokapäiväisessä elämässäsi ja yritä käyttää sitä eri tilanteissa, tilanteissa tai ympäristöissä”, hän ehdottaa. Esimerkiksi, jos olet erittäin leikkisä romanttisissa suhteissasi tai käsitellessäsi lapsiasi, miksi et salli jonkin verran leikkiä ja leikkisyyttä työpaikalla vuorovaikutuksessa kollegoidesi kanssa?

Mutta jos tämä interventio ei vaikuta houkuttelevalta, Proyer sanoo, että ”kolme leikkisää asiaa interventio” voi myös auttaa, koska se on helppoa. Sillä ei ole väliä, toimitko leikkisästi, ajatellut jotain leikkisää tai havainnut jotain leikkisää – jokainen niistä on. Ehkä kiusoit kumppaniasi tai kiinni erityisen mielialastaAL ACT kadun esiintyjältä.

Viimeiseksi, leikkisyyden laskeminen on myös helppoa ja voisi auttaa sinua näkemään enemmän leikkisyyttä elämässäsi, Proyer sanoo. ”Näemme tyypillisesti havaintojen määrän lisääntymisen [päivinä menevät]. Siksi ihmiset saattavat olla avoimempia kokea leikkisyyttään elämässään tai olla paremmin tunnistamassa leikkisyyttä ”, kun he lasketaan, hän selittää.

Saatat kuitenkin päättää parantaa näytelmää elämässäsi, se on mahdollista ja kannattavaa. “Leikkisyys persoonallisuusominaisuutena tarkoittaa kykyä kehittää tai muuttaa melkein mitä tahansa elämän tilannetta tavalla, jota se voidaan kokea viihdyttävänä, mielenkiintoisena tai älyllisesti stimuloivana”, Proyer sanoo. ”Leikkisän aktiviteettien kiinnittäminen voi jopa-lyhyellä aikavälillä-saada aikaan suurempi hyvinvointi. Ja se on hauskaa! ”

Nämä tiedot on tarkoitettu vain koulutustarkoituksiin, eikä niitä ole tarkoitettu lääketieteellisen diagnoosin tai hoidon korvaamiseksi. Sinun ei pitäisi käyttää näitä tietoja terveysongelman tai sairauden diagnosoimiseen tai hoitamiseen. Tarkista aina lääkäriltäsi ennen ruokavalion vaihtamista, nukkumistottumuksesi muuttamista, lisäravinteiden ottamista tai uuden kunto -rutiinin aloittamista.

Bretagne Risher Englert

Brittany Risher on freelance -sisältöstrategia, toimittaja ja kirjailija. Hän kattaa kaiken terveyden ja hyvinvoinnin intohimolla mielenterveyteen ja naisten terveyteen. Hänen asiakkaitaan ovat Forward, Sonima, Elemental, Zocdoc, miesten terveys ja naisten terveys.

comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *